Typhoon

Typhoon is dé specialist in roer en mengtechniek!

Typhoon ontwikkelt, produceert en verkoopt industriële roerwerken die worden geleverd aan de procesindustrie om te homogeniseren, suspenderen, dispenseren en emulgeren. Gevestigd in Raamsdonksveer werken 25 gepassioneerde mensen met trots aan deze producten. Vrijwel dagelijks gebruik jij een product dat tot stand is gekomen dankzij de technologie van Typhoon bij klanten zoals Total, Estée Lauder, FrieslandCampina en Perfetti Van Melle. Om deze klanten nog beter inhoudelijk te adviseren zoeken wij een Senior Procestechnoloog.

Wat doet de Senior Procestechnoloog?

De rol is een interessante combinatie van het bieden van roertechnische ondersteuning bij vragen van klanten en roertechnisch onderzoek waarbij je rapporteert aan de directie die zelf ook technisch onderlegd is en het net als jij geweldig vindt om te sparren.

Bij het ontwikkelen van processen begin je met het verkrijgen van inzicht in het proces bij de klant. Je stelt vervolgens de vraag wat er precies moet gebeuren om een proces zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Dit gaat verder dan enkel het meng- en roergedeelte. Pas als dat inzicht is gerealiseerd ga je samen met de klant kijken welke roer- en mengtechnologie er nodig is voor een optimaal resultaat.

De manier waarop? Dat laten we grotendeels aan jou. Misschien is het nodig om een processimulatie uit te voeren, de andere keer kan het zijn dat je een serie experimenten opstelt en uitvoert in de pilot opstelling van Typhoon of bij een opdrachtgever op locatie. Belangrijk is dat je klanten inhoudelijk zo goed mogelijk wilt helpen om samen met de verkoopbuitendienst oplossingen te bedenken die gewoon goed werken.

Naast het ontwikkelen van processen richt jij je op kennisopbouw en overdracht binnen en buiten de organisatie door het opbouwen en vergroten van je kennisnetwerk. Je bezoekt symposia en beurzen of geeft er een presentatie van je inzichten. Uiteindelijke doel hiervan is om producten te ontwikkelen die nog beter aansluiten op de behoeften van de klanten van Typhoon.

Profiel

Waarom Typhoon?

We gaan hier geen hooggepolijst verhaal ophangen over wat deze functie geweldig maakt. Daar zijn we te nuchter voor. Toch vertellen we het graag.

In de eerste plaats ga je processen bij klanten naar een hoger niveau tillen, je brengt kennis, inzicht en onderbouwing van ontwerp keuzes. Bij diezelfde klanten ga je met een breed aantal productieprocessen in aanraking komen. Ondanks dat je je ontwikkelt tot specialist ga jij je vooral in de breedte ontwikkelen binnen de domeinen chemie, apparatenbouw en procestechniek en bovenal op persoonlijk vlak. Vanuit Typhoon krijg je hier alle ruimte voor. Je krijgt het beheer over de pilot-opstelling en draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten van Typhoon. Een mooie combinatie van theorie en praktijk, ontwikkelen van kennis, contact met klanten binnen een betrouwbaar bedrijf met een passie voor techniek in een uniek specialisme.

Interesse of meer weten?

Als je hier bent aangekomen betekent het dat je interesse is gewekt en dat betekent dat we moeten praten. Het kan ook zijn of je twijfelt of deze functie iets voor je is, dan moeten we zeker praten.