Industrie 4.0

Unleash potential
Contact us!

Slimme fabrieken, Internet of things, Big Data, Kunstmatige Intelligentie (AI). Het komt allemaal neer op automatisering, verkrijgen van data en data uitwisseling waarbij geavanceerde technologieën fysieke-naar-digitale-naar-fysieke verbindingen tot stand brengen. 

Je bent misschien overweldigd door het aantal termen dat op je afkomt als het gaat over Industrie 4.0 maar het komt allemaal neer op het toepassen van technologie die rijp genoeg is om te worden toegepast in de procesindustrie. Klinkt bekend? Dit doet de industrie al jaren. 

Wat kan Industrie 4.0 voor je betekenen? Twee dingen: productiviteit verhogen en risico verlagen.

Hoe kan Chemploy helpen om je de vruchten te laten plukken van deze ontwikkeling?

Beoordelen

Wij starten altijd met een beoordeling van je huidige processen en technologieën en maken een analyse die aangeeft welke nieuwe technologieën je helpen om je doelstellingen te verwezenlijken. Daarbij starten we met het stellen van de “waarom” vraag en vanuit daar beoordelen we welke technologieën specifiek ingezet kunnen worden voor je organisatie. Ook niet onbelangrijk: we vertellen je ook of die inspanning de moeite is.

Connecties maken en mogelijkheden creëren.

Het is vaak snel duidelijk dat het verbinden van mensen, processen, middelen en producten een waardevol platform kan bieden om waarde toe te voegen. Dit betekent dat je in je organisatie zaken moet opzetten in data infrastructuur, -integratie, -validatie  en -analyse. Wij helpen je om de samenwerking aan te gaan met technologie leveranciers die dit mogelijk maken. We spreken immers niet alleen jouw taal maar ook die van hen.

Meer veilgheid en efficientie

Het omarmen van digitalisatie en het gebruik van (big) data betekent dat je organisatie verschuift naar een digitale en autonome omgeving (al dan niet op afstand). Wij maken handig gebruik van automatisering en data analyse om je efficiëntie te verhogen. Mede dankzij recente ontwikkelingen zoals de coronacrisis zien we dat de ontwikkeling om te automatiseren en te analyseren versnelt teneinde flexibeler en wendbaarder te worden. Dit brengt ook uitdagingen en kansen op het vlak van veiligheid door (bijna) real-time inzichtelijk te maken waar de risico’s liggen en hoe deze beheerst moeten worden. Een uitdaging die we graag aangaan met jou en je team.

Verbinden

Het analyseren waar de mogelijkheden liggen en oplossingen implementeren is een ding; deze borgen in de organisatie is een tweede. Wij hebben de kennis, kunde en vaardigheden om onze bevindingen in heldere taal begrijpelijk te maken voor de werkvloer en het management. Daardoor kun je gegronde en op feiten gebaseerde besluiten nemen.

Het resultaat:

1. Toegang tot real-time data.

Door slimme datasystemen op te zetten en te gebruiken creëren we een real-time platform dat inzicht geeft in de bedrijfsvoering en eventuele afwijkingen zodat je productie altijd optimaal verloopt.

2. Maximale productiecapaciteit.

Door slim gebruik te maken van data-analyse maken we verliezen inzichtelijk. Vooral de verliezen die eerst onzichtbaar waren.

3. Minder downtime.

Slimme data en sensoren geven inzicht in de huidige performance van je equipment. Hierdoor wordt onderhoud voorspelbaar en blijven verassingen achterwege.

4. Veiligheid.

Onze slimme data-analyses maken het onzichtbare zichtbaar en vertellen je waar de risico’s liggen en niet te vergeten: hoe hier mee om te gaan.